Problemen met uw automaat?

Een spoelbeurt is nodig wanneer:

Heeft u klachten over de automatische versnellingsbak in uw auto?

  • De automaat schokt tijdens het doorschakelen
  • De automaat heeft moeite met het kiezen en vasthouden van een versnelling
  • De kick-down functie werkt niet goed meer
  • Het toerental van de automaatbak schommelt
  • De automaat slipt tijdens het schakelen
  • Het brandstofverbruik wordt hoger

In de praktijk merken wij dat dit soort klachten regelmatig worden veroorzaakt door een vervuilde automaatbak en verouderde ATF olie. Wanneer je de automatische versnellingsbak laat spoelen is er een reële kans dat de klachten afnemen of zelfs geheel oplossen.

Hoe werkt het?

Onze geavanceerde spoelmachine wordt aangesloten op de automatische versnellingsbak. Deze machine pompt de oude olie uit de versnellingsbak en voegt de nieuwe olie toe. Met deze spoeling worden alle onderdelen voorzien van de nieuwe olie zoals, koppelomvormer, oliekoeler en olieleidingen. Indien nodig zal er een reiniger worden toegevoegd en tevens zal worden bepaald of het oliefilter van de automatische versnellingsbak vervangen dient te worden.

Transmissieolie repareert niet!

Een slijtage slag in de versnellingsbak wordt niet verholpen door het spoelen / Flushen van de olie. Klachten zullen altijd verminderen maar zullen de slijtage in de bak niet kunnen verhelpen.

Preventief spoelen

De autofabrikanten geven vaak op dat de automatische versnellingsbak is voorzien van “long-life”olie wat helaas niet “voor altijd” betekent. Ook wanneer er nog geen klachten zijn is het advies om na 60.000 / 80.000 KM of elke 2-3 jaar , de automatische versnellingsbak preventief te laten spoelen / Flushen  om zo  dure reparaties in de toekomst te voorkomen.

v.a. € 295,-

Voor een prijsopgave voor uw auto kunt u contact opnemen met Rob Catsman: bel

0297-745541