Schokbrekers vervangen

Wat doen schokbrekers?

Wist u dat de schokdempers één van de belangrijkste onderdelen van het rijwerk van uw auto zijn? Zij bepalen de wegligging en de remweg van uw auto door schokken op te vangen zonder dat de banden het contact met de weg verliezen.

Ook uw auto is uitgerust met schokbrekers. Schokdempers zijn belangrijk voor het opvangen van krachten bij het remmen, en zorgen voor een maximaal wegcontact van de auto. Als een wiel in een gat in de weg omhoog komt zorgt de schokbreker er voor dat het wiel het contact met het wegdek behoudt.

Schokbrekers vervangen

Het vervangen van een schokbreker is een nauwkeurige reparatie. De schokbreker maakt deel uit van de wielophanging waartoe ook de hoofdveer, veerpootlagers en beschermhoezen behoren. Bij het niet goed werken van de dempers gaat de auto deinen verliest het wegcontact. Waarmee de veiligheid van uwzelf en de auto in het geding komt.

U merkt niet direct dat schokbrekers slijten. Toch word de werking minder en de remweg langer. Met een APK en onderhoudsbeurt worden de schokbrekers gecontroleerd. Laat ze controleren door Carteam Uithoorn als specialist. Indien schokdempers versleten zijn merkt u dat vooral als u auto blijft naveren bij het tot stilstand komen.

Nieuwe schokbrekers goed en voordelig bij Carteam Uithoorn in Uithoorn

Vraag of afspraak over de schokbrekers?

Bel 0297-745541

Stel vraag online

Veel gestelde vragen over de schokbrekers

Zijn uw schokbrekers versleten? U kunt het merken aan de volgende verschijnselen:

– Deinen van de auto
– Een langere remweg
– Overmatige slijtage van de banden omdat ze over de weg “stuiteren”
– Slechte wegligging in bochten
– Meer last van aquaplaning
– Hoger brandstofverbruik
– Hobbelig en minder comfortabel rijgedrag van de auto

Voor alle gangbare auto’s kunnen wij nieuwe schokbrekers leveren. Ook voor minder voorkomende modellen kunnen wij vaak schokbrekers leveren, echter is de leveringstijd in die gevallen wat langer.

Schokbrekers die we snel kunnen plaatsen zijn voor o.a. de merken Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, MINI, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen en Volvo.

Video over de schokbrekers

Betaalbare tarieven

Bij Carteam Uithoorn betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en brengservice

Carteam Uithoorn houdt u mobiel, ook als uw auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Carteam Uithoorn is aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.